Η Σχολή Χορού Παπαρούπα, ιδρύθηκε το 1985 από τη Χριστίνα Παπαρούπα με πολλή αγάπη και μεράκι για το χορό.

Με την ολοκλήρωση των επαγγελματικών σπουδών της (Bachelor of Arts in Dance Theatre) στο Laban Centre for Movement and Dance  στο Λονδίνο, τη διεύθυνση ανέλαβε η Φωτεινή Παπαρούπα Παζαρτζή.

Από την ίδρυση της η Σχολή Χορού Παπαρούπα παρέχει στους μαθητές της εκπαίδευση στο χορό από επιστημονικά καταρτισμένους δασκάλους. Προσφέρει καθοδήγηση για την επαγγελματική σταδιοδρομία μαθητών που επιθυμούν την συνέχεια των σπουδών τους σε επαγγελματικό επίπεδο και συνεργάζεται με διεθνώς αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς φορείς του χορού όπως η Royal Academy of Dance (RAD) και η Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD).

Στη σχολή Διδάσκονται Κλασσικό Μπαλέτο, Σύγχρονος (Contemporary Dance – Limon, Graham) και Μοντέρνος Χορός (Modern Dance), καθώς και οι μέθοδοι λειτουργικής εκγύμνασης(Mind and Body Functional Training) Pilates και CoreAlign. Το Pilates μέθοδος του ομωνύμου Joseph Hubertus Pilates εφάρμοζε ο ίδιος στους χορευτές μαθητές του(Ted Shawn, Merce Cunningham, Martha Graham, Ruth St Denis κλπ). Το CoreAlign μέθοδος του φυσικοθεραπευτή Jonathan Hoffman εφαρμόζεται σε αθλητές, ανθρώπους με πόνους στη μέση, σε ομάδες ανθρώπων με τραυματισμούς και σε οποιονδήποτε θέλει να τονώσει το σώμα του σε λειτουργική θέση.

Η Σχολή Χορού Παπαρούπα λειτουργεί πλέον με τον διακριτικό τίτλο Springs Pilates and DanceStudio (PDS). Είναι αναγνωρισμένη σχολή χορού από το κράτος.

Το Springs Pilates and Dance Studio, είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα όργανα της μεθόδου από την παγκοσμίου φήμης εταιρεία κατασκευής οργάνων Pilates, Balanced Body, California. Τα όργανα στα οποία θα μπορέσετε να ασκηθείτε είναι μεταξύ των άλλων Cadillac, Reformer, Wunda Chair, Arm Chair, Ladder Barrel, Ped O’ Pul, Spine Corrector και για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Core Align.